Ajankohtaista

Vaasan Kuljetuskanavat Oy:n toiminnassa muutoksia

Lämpölaitoksiin liittyvästä liiketoiminnasta vastaa jatkossa VKK Power Oy. Vuoden 2022 aikana aloitettu osittaisjakautuminen on astunut voimaan 1.1.2023 alkaen.

Yhtiön harjoittamaan muuhun, mm. siilojen, kuljetuskanavien, suodatinlaitteiden ja purunpoistojärjestelmien valmistukseen ja asennukseen koskevaan liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät osittaisjakautumisessa perustettavalle Vaasan Kuljetuskanavat Oy:lle.

– Osittaisjakautuminen eriyttää liiketoimintomme siten, että lämpölaitoksiin liittyvä liiketoiminta keskitetään jakautuvalle yhtiölle eli VKK Power Oy:lle, kertoo Vaasan Kuljetuskanavat Oy:n toimitusjohtaja Juho Sutinen.

Osittaisjakautuminen ei vaikuta Vaasan Kuljetuskanavat Oy:n voimassa oleviin sopimuksiin. Toiminta jatkuu sekä jakautuvassa yhtiössä (VKK Power Oy) että jakautumisen yhteydessä perustettavassa yhtiössä (Vaasan Kuljetuskanavat Oy) normaalisti.

– Lisäksi osittaisjakautumisella selkeytetään lämpölaitoksiin liittyviä liiketoimintojen liiketoimintarakenteita, rahoitusta ja hallintoa. Käytännössä tämä mahdollistaa lämpölaitoksiin liittyvän liiketoiminnan kehittämisen ja kasvattamisen. Lisäksi koimme, että vuonna 1988 perustettu Vaasan Kuljetuskanavat oli liiketoimintanimenä hieman harhaanjohtava. Olemme kuitenkin valmistaneet lämpölaitoksia jo vuodesta 1990 eli ehkä nyt oli aika eriyttää nämä kaksi liiketoimintahaaraa toisistaan.

Osittaisjakautumisella ei ole vaikutuksia yhtiön henkilöstöön. Osa henkilöstöstä siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden Vaasan Kuljetuskanavat Oy:n palvelukseen jakautumisen täytäntöönpanohetkellä.

– Samat tutut henkilöt ovat edelleen meillä töissä ja vastaavat asiakaspalvelusta, suunnittelusta, valmistuksesta ja yhtiön muusta toiminnasta. Jos asiakkaillamme ja yhtiökumppaneillamme on jotain kysyttävää jakautumisesta tai siihen liittyvistä käytännön järjestelyistä, annamme mielellämme lisätietoja.

Voit lukea tarkemman tiedotteen täältä. Tiedotteessa on mukana myös uudet laskutustiedot.

Energiakriisillä myönteisiä vaikutuksia VKK:n liiketoimintaan

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet liiketoiminnalle haastavia, koska maailmantilanne on muuttunut vauhdilla. Vuosi 2022 päättyi VKK:lla kuitenkin myönteisissä merkeissä.

– Vuosi 2022 lähti verkkaisesti käyntiin, kun koronapandemian myötä markkinat hiljentyivät ja Ukrainan kriisin myötä oli merkittävää epävarmuutta ilmassa. Ukrainan tilanteen aiheuttama energiakriisi on vaikuttanut kuitenkin myönteisesti meidän liiketoimintaamme ja tällä hetkellä tilauskanta on korkea, Sutinen summaa.