Ajankohtaista

VKK toimitti lämpökattilan Laihian Nuuka Lämmölle – nyt lämmöstä ei tarvitse nuukailla

Laihian Nuuka Lämpö on vuonna 1998 perustettu kaukolämpöyhtiö. Yhtiön tuottama energia myydään lämmöksi suoraan asiakkaille Laihian alueella. Laihian Nuuka Lämmön henkilökunta vastaa myös Isonkyrön Lämmön kaukolämmöstä. Yhtiö työllistää tällä hetkellä kolme laitosmiestä, toimistovastaavan ja toimitusjohtajan.

Pitkä käyttöikä tekee hankinnasta taloudellisen

Laihian Nuuka Lämmön lämpökattilalaitteisto piti vaihtaa, koska sen käyttöikä oli tullut tiensä päähän. Laitteiston vaihdon yhteydessä myös lämpökattilan tehoa kasvatettiin tuplasti suuremmaksi. Nuuka Lämmön toimitusjohtajana vuodesta 2013 toiminut Arto Sjöblom kertoo, että lopulliseen hankintapäätökseen vaikuttivat monet asiat, kuten laitteiston käyttöikä, luotettavuus ja Vaasan Kuljetuskanavien sijainti. Nuuka Lämmöllä suositaan mieluiten paikallisia sekä lähialueen toimijoita.

–  Hankintahinta on tällaisessa projektissa vasta lähtölaukaus. Tärkeintä on laitteiston pitkä käyttöikä sekä hyvä hyötysuhde, jotka laskevat kokonaiskustannuksia. VKK:n tarjous oli kilpailukykyinen ja saimme käydä tutustumassa täysin vastaavaan laitteistoon, jonka VKK on toimittanut. Saimme sieltä arvokasta tietoa laitteiston asennuksesta, käytöstä ja projektin sujuvuudesta, Sjöblom kertoo.

Vaasan Kuljetuskanavat tarjoaa asiakkaalle koko projektin aina suunnittelusta valmistukseen ja asennukseen, mikä helpottaa kustannuksien laskemista ja aikataulujen suunnittelua.

VKK:n valttina ensiluokkainen palvelu

Sjöblom kertoo, että kokonaisuutena projekti oli hänen uransa miellyttävin. VKK:n palvelu oli ensiluokkaista ja aikataulutus moitteetonta. Projekti kesti kaksi vuotta.

– Projekti alkoi syksyllä 2019 tarjouskierroksella ja useiden päivitysten jälkeen kauppasopimus allekirjoitettiin vuoden 2021 alussa. Sen jälkeen projekti lähti käyntiin joutuisasti ja energian tuotanto saatiin käyntiin sopivasti juuri ennen kovia pakkasia loppusyksystä 2021.

Nuuka Lämmölle toimitettu lämpökattilalaitteisto sisälsi myös savukaasusuodattimen, joka alittaa tiukkenevat päästörajoitukset kirkkaasti. Näiden lisäksi Nuuka Lämpö tilasi myös kuljetinlaitteiston tukemaan uuden lämpökattilan toimintaa.

– Olemme tyytyväisiä VKK:n palveluun ja tuotteeseen. Sen toiminta on vastannut odotuksia. Olemme vuosien varrella tilanneet myös muita palveluita VKK:lta ja toimitukset ovat sujuneet sutjakkaasti, Sjöblom päättää.

Vaasan Kuljetuskanavien yhteystiedot

Laihian Nuuka Lämmön sivut